en bok om kärlek

"Jag vill veta allt om dig. Varför dricker du alltid ditt kaffe svart? Tycker du inte om mjölk? Vad hetter din farmor & lever hon fortfarande? Har du någon gång gått på en begravning och vad fick du för betyg i historia? Hur många flickvänner har du haft före mig? Nej fan, det vill jag ju inte veta, dum fråga. Jag frågar alltid frågor jag inte vill ha svaret på. Du svarar alltid rätt."  Michaela Forni



2 steg från paradise.


Marcus Ohlsson.

You got that something, that keeps me so off-balance. baby, you're a challenge.


gelenaglar


Har gått & blivit med gelenaglar.

jag vaknar klockan fem, såg solen gå ner igen. & jag har inga minnen från igår.


Testade Maddes läppstift från Make Up Store igår. Det är sjukt snyggt i verkligheten, men det blev inte lika bra på bild.

december, i'm in love


sjukt snygg tjej det där.

Jag har det bra hemma hos madde. Vi skrattar massa, jag blir kliad på ryggen precis när jag vill & jag får massa god mat. Ja, hon är en riktigt bra vän den där Madde.

i'm gonna love you like i never been hurt before.




Måndag. Idag ska jag träffa Madde, det var ett halvår sen sist (!!!) Vi ska åka till skärholmen, kolla vad mellandagsrean har att erbjuda. Sen blir det lunch på Ikea. Puss.

nu ska julen dansas ut.

Vilken mysig jul jag har haft. Jag har ätit sjukt mycket julmat, (behöver inte äta mer det här året) jag har spelat sönder alla julskivor vi äger, jag har fått massa bra/fina julklappar. & jag har umgåtts med fina människor som betyder massor.

gammal bild på thirre & mig.

"you only live once"


Köpte ett par nya örhängen idag, som vanligt. Dom är riktigt snygga i verkligheten (bilden är inte den bästa, jag vet.) Nu är det sovdags, imorrn är det dags för jobb igen & så fyller ju världens bästa mamma år. Godnatt

& snön föll.


haremsbyxor, halsduk och kuvertväska från h&m, skjorta och ring gina. mössa accent. spetstopp som jag sytt själv.

Vilken dag, jag tycker att det borde sluta snöa nu. Det känns som det snöat oavbrutet i två veckor nu, puh. Men idag har jag iaf köpt lite julklappar, men är inte helt klar än. Hittar mest saker till mig själv. Nu blir det träning. Puss.

då glömmer jag alla mina bekymmer


Hej och hå. Fan vad bra det har gått på jobbet idag. Vi har ju julbord just nu, så kul! Imorgon jobbar jag igen,  och även torsdag och fredag. Jobbar typ 8-24 varje dag (riktiga killer-pass) så här lär det förbli lite tomt. Nu är det dags för träning. Hörs till helgen.

Hon har bytt höghusen mot champagne. Och hennes nya fina vänner tror att de vet vart hon kommer från.


Varit ute och gått en & en halv timma, känner mig bra. Nu blir det bad & läsning. Jag tycker vi skippar dagens utmaning (vad jag ätit idag) känns ganska oväsentligt. Imorgon är det jobb som gäller, så ikväll blir det hoppa i säng tidigt, direkt efter hollywoodfruar.


sommarkänslor

Fan va jag saknar det här.

Rhodos 2010.

tag mitt skimmer, för jag brinner.


fint från Hoof Store.


13 december.

"Ute är mörkt och kallt, i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen.
Nu kommer någon där, jag vet nog vem det är, Sankta Lucia."

dag 3 - mina föräldrar

Som dom flesta, har även jag en mamma & en pappa. Monika & Frank. Frank har jag ingen kontakt med, så honom behöver jag inte berätta mer om.



Mamma Monika. Vart ska jag börja? Hon & jag är otroligt lika på många sätt. Vi är bäda väldigt glada, snälla, omtänksamma & envisa. Vi skrattar åt exakt samma skämt. Vi tycker att samma killar är snygga. Båda är jävligt bra på att shoppa, båda behöver alltid nya kläder, skumt. Vi tycker om samma tv-program & filmer. Vi har Persbrandt som vår favorit. Och så vidare, det kanske märks att vi är mor & dotter.

Det bästa med min mamma, det är att hon är så himla mysig & go. Hon bryr sig alltid. Och inte bara om mig, utan om alla. Hon vill att alla ska ha det bra. Hon är väldigt glad & enkel att ha och göra med också, det är skönt. Mamma & jag, vi har alltid kul tillsammans. Bara att åka till Ica och handla med henne kan bli ett äventyr. 

Hon är även väldigt stark psykiskt. Det beundrar jag henne för. Hon har varit med om mycket och jag antar att allt det har gjort henne så mycket starkare. Hon säger alltid vad hon tycker & skulle aldrig någonsin ta skit från någon.

Mamma Monika alltså, hon måste vara världens coolaste morsa.
När jag blir mamma, då ska jag bli lika cool, stark & självständig som henne.


med det blir bättre om vi är tillsammans.

Ska sätta mig och kolla på Så mycket bättre på tv4 play. Missade sista avsnittet igår. Kan ju vara bland det mysigaste programmet som visats i svensk tv. September & Petter är självklart grymmast, har ni hört deras nya låt dom har spelat in?

Det finns så många som jag skulle vilja se i nästa säsong. Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Timbuktu, Peter Jöback, Oskar Linnros, Robyn, Thåström, Miss Li, Daniel Adams-Ray, Salem Al Fakir, Erik Hassle, Brolle, Ulf Lundell och så vidare. Ja listan skulle kunna göras lång. Vilka skulle ni vilja se i Så mycket bättre?


on the first page of our story, the future seemed so bright.


Söndagsmorgon. Efter en stadig frukost, ska jag nu bege mig iväg och träna.

Love the way you lie (part 2)
Förlåt att jag aldrig sagt förlåt
The scientist (Olle Hedberg)
Vem ska jag tro på

dag 2 - min första kärlek.



Min första riktiga kärlek var J.

Första gången jag träffade honom, så var det som att jag redan visste. Jag visste att det skulle bli vi. December 2006 blev det vi. Jag hade precis fyllt 16 och han 17år. Vi var skrämmande lika på många plan. Vi skrattade åt samma saker, vi var båda väldigt lugna & snälla men hade också våra utbrott då och då. Vårt förhållande rullade på i ett, två och till och med tre år. Vi har många fina minnen tillsammans, han & jag. 

Jag minns en gång när jag sov kvar där. Vi gick tillsammans till bussen dagen där på, höll hand i hand. Jag kände på mig att det var något, som att han ville säga något men inte riktigt vågade. Jag vågade inte fråga, för jag var rädd för svaret. Tänkte inte mer på det. Vi skiljdes åt, han gick till skolan & jag hoppade på bussen. Jag hoppar på bussen och börjar leta efter busskortet i jackfickan, men hittar något annat. En ihopvikt lapp. Jag vecklar ut den.."Jag älskar dig mest i världen Pernilla". Jag gick runt och log hela dagen. Fan vad lycklig jag var.

Men ju mer tiden gick, ju mer växte vi ifrån varandra. Fast jag vågade aldrig riktigt inse det, det är nu i efterhand jag har förstått det. Jag är så glad att jag har fått chansen att lära känna honom, han är en fin kille. Samtidigt är jag glad att allt blev som det blev till slut, det har format mig till den person jag är idag. Och idag, idag är jag lyckligare och definitivt starkare än någonsin.


look at the stars, look how they shine for you.


nya älsklingar, h&m.

lördagsmorgon


God frukost, levande ljus, julmusik & elsas värld 2. Bra lördagsmorgon.

dag 1 - om mig

Den 22 november 1990 kom jag till världen. Pernilla Elisabeth Nyberg skulle jag få heta. Redan som barn var jag väldigt lugn & ordentlig. Jag var otroligt pedantisk (vilket jag är än idag) och ville knappt leka med mina leksaker i rummet, det kunde ju bli stökigt!

Jag gick hos dagmamma där jag lärde mig äta all sorts mat, och då menar jag verkligen all sorts mat. Allt från skaldjur, ärtsoppa, kroppkakor till rotmos. Jag började på dagis, därefter skolan. I skolan var jag en väldigt försiktig tjej, jag tog inte för mig så mycket & var allmänt blyg. Jag började högstadiet, tyckte att svart kajal kunde ju ha varit den bästa uppfinningen som gjorts. Tuffade till mig och gick från blondin till brunett. Hatade skolan i årskurs sju. Det enda som fick mig (och min dåvarande bästis Sandra) att gå till skolan, var för att kolla på killarna. I åttan flöt tiden bara på. Och i nian var det dags för det stora valet - gymnasievalet. Jag kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte det var, jag fick en klump i magen varje gång jag hörde ordet. Tillslut litade jag på magkänslan, och det som kändes bäst för stunden.

Jag började på Vackstanäs, en mysig privatskola med inte allt för många elever. Jag började i en klass med 15 elever, 15 tjejer (!) Vi alla hade ju valt textil, form & design. Så det var kanske inte så konstigt. I början av ettan var livet inte helt lätt, jag hade nån form av livskris där ett tag. Visste inte vilka mina vänner var, visste inte om jag hade valt rätt utbildning och framför allt, jag visste inte riktigt själv vem jag var. Tiden gick, jag blev nära med tjejerna i klassen och träffade en kille. Och livet blev underbart på bara några månader. Gymnasietiden rullade på, och det mesta var frid och fröjd. Min utbildning kan ha varit bland det roligaste jag har varit med om, där jag fick hålla på med allt jag tycker om. Sy, teckna, fota, styla och allt sånt där kul. Jag tog studenten våren 2009 och var fortfarande tillsammans med J.

Idag, ett och ett halv år senare jobbar jag som servitris. Tiderna har förändrats en hel del. Jag och J är inte tillsammans längre, med vi hade tre fina år tillsammans. Förövrigt umgås jag mycket med vännerna, med familjen, jag skrattar mycket (jag älskar att skratta), jag tränar, lyssnar på musik (har en förkärlek till Daniel adams-ray & oskar linnros) och är dessutom en jävel på att shoppa. Idag ser jag mig själv som en väldigt stark tjej, och jag utvecklas hela tiden. Jag har lärt mig att det viktigaste i livet är jag, och jag har lovat mig själv att alltid göra det jag känner för. Jag har funderat på att åka till Norge ett tag, och idag bestämdes det officiellt att i slutet på januari åker jag & maria till Norge och jobbar och det ska bli great. I framtiden vet jag inte exakt vad jag vill göra, men det får vi låta tiden avgöra. Puss på er.



utmaning

I trettio dagar ska ni få lära känna mig lite bättre.
Okej, nu kör vi.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

TILLBAKA

Hej på er. Det var evigheter sen, över ett år har gått. Idag fick jag ett ryck, och kände att det börjar kanske bli dags att ta igen lite. Jag kan erkänna att jag har saknat det här ganska mycket.